Therapieën

Dry needling

Myofasciale therapie/ triggerpoint therapie / dry needling is een erg efficiënte therapie bij pijn. Bij een spierdysfunctie komen spanningspunten in de spier actief (= triggerpoints), waardoor pijn ontstaat die gaat uitstralen. Via myofasciale therapie brengen we de spier terug in z’n functie m.b.v. druk of een naaldje (dry needle). 

Lees meer>>

Ademhalingstherapie

Met deze therapie trachten we de longen van de patiënt zo efficiënt mogelijk vrij te krijgen van slijm (mucus). Behandeltechnieken hiervoor zijn: ademhalingsoefeningen, autogene drainage van de longen, mobilisaties borstkas, geassisteerde autogene drainage (bij baby’s en jonge kinderen). 

Lees meer>>

Zwangerschapsbegeleiding

Wat is er mooier als man en vrouw dan toeleven naar de geboorte van je kind? Een goede voorbereiding zorgt voor een bewustere beleving van de zwangerschap en vertrouwen in de bevalling. Even belangrijk is je lichaam nadien weer fit te krijgen… 

Lees meer>>

Bekkenbodemtherapie

Bekkenbodem reëducatie is aangewezen bij verschillende symptomen zoals urineverlies, plotse plasdrang, ’s nachts vaak opstaan om te plassen, stoelgangverlies en verzakkingen van blaas of baarmoeder. Zowel bij mannen, vrouwen als kinderen bekomen we met gespecialiseerde apparatuur goede resultaten.

Lees meer>>

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerd domein binnen de kinesitherapie dat zich voornamelijk richt op neuro-muculoskeletale aandoeningen (aandoeningen van het zenuw- en bewegingsstelsel). Met  specifieke behandelingstechnieken (waaronder manipulaties en mobilisaties) wordt de klacht verholpen.

Lees meer>>

Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie is bedoeld om blessures opgelopen tijdens het sporten proffesioneel of recreatief te behandelen en de patiënt zo snel als mogelijk terug te laten sporten. Het revalidatieschema wordt afgestemd op uw maat en op de sport die U beoefent. Hierbij wordt rekening gehouden met aspecten als kracht, uithouding, snelheid, lenigheid en coördinatie.

Lees meer>>

Core stability

Core spieren zijn de dieperliggende buik- en rugspieren die de wervelkolom, het bekken en de schouders met elkaar verbinden. Doel van de therapie: d.m.v. oefeningen de wervelzuil actief stabiliseren met als resultaat een vermindering van rugpijn. 

Lees meer>>

Algemene revalidatie

We starten bij de eerste consultatie met een grondig onderzoek, door verschillende regio’s te testen en te evalueren. Daaruit volgt een aangepast behandelplan die zowel uit manuele therapie als oefentherapie bestaat…

Lees meer>>

Kine Gits

De groepspraktijk van Sandy Ghesquière is een jonge, moderne praktijk gevestigd te 8830 Gits. Wij bieden een doelgerichte, persoonlijke behandeling aan als oplossing voor uw lichamelijke klachten.

Contact Info

Gitsbergstraat 7/1

8830 Gits

T 051 240 942

M 0496 536 886

e-mail: kinegits@hotmail.com

Scroll naar boven